Νεύρο – ρεφλεξολογία

Ενώ η ρεφλεξολογία δρα γενικώς, στα όργανα και στους μύες τους σώματος, η νεύρο-ρεφλεξολογία έχει τη δυνατότητα να δράσει σε συγκεκριμένο μυ ή σε συγκεκριμένο νεύρο. Για παράδειγμα εάν κάποιος έχει πρόβλημα στον τετράγωνο οσφυϊκό (βασικός μυς στην μέση) τότε ασκείται πίεση στο αντίστοιχο νεύρο-ρεφλεξολογικό σημείο. Κάποια από τα 365 νεύρο-ρεφλεξολογικά σημεία που υπάρχουν , για τα νεύρα είναι : το πνευμονογαστρικό, ισχιακό, τρίδυμο ενώ για τους μύες : του ψωίτη, τραπεζοειδή κ.α.

Η νεύρο ρεφλεξολογία και η δια χειρός νεύρο θεραπεία είναι δύο εξειδικευμένες θεραπείες πρωταρχικά χρησιμοποιούμενες στον χρόνιο πόνο. Οι δυσλειτουργίες στο κινητικό σύστημα και στο σύστημα των οργάνων συνήθως εμφανίζονται ταυτόχρονα. Το νευρικό σύστημα κατέχει τον κεντρικό ρόλο στον οργανισμό του ανθρώπου. Κατόπιν τούτου, όλες οι τεχνικές δρουν µε αντανακλαστικό τρόπο στο νευρικό σύστημα.

Παίρνοντας ένα εκτεταμένο ιστορικό, ο θεραπευτής ενημερώνεται για όλες τις λειτουργικές δυσλειτουργίες του θεραπευόµενου. Αυτές οι δυσλειτουργίες μπορεί να εντοπισθούν στο κινητικό σύστημα, στα όργανα, στο ενδοκρινικό (ορμονικό) και νευρικό σύστημα.Συνήθως υπάρχει ένας συνδυασμός αυτών των συστημάτων. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον θεραπευτή να αποκτήσει μία ολιστική εικόνα του πόνου του θεραπευόµενου και την σχέση “δυσλειτουργίας – πόνου”.
Στην Νεύρο ρεφλεξολογία, αυτό αποκαλείται κλινική αξιολόγηση και διαχείριση πόνου. Χάρη σε αυτή την γνώση, ο θεραπευτής μπορεί να δημιουργήσει εξατομικευμένο θεραπευτικό σχέδιο.

Νεύρο-Ρεφλεξολογία (Nerve Reflexology)

Η νεύρο–ρεφλεξολογία είναι ένα εξειδικευμένο θεραπευτικό σχέδιο που χρησιμοποιεί ειδικές νεύρο–αντανακλαστικές πιέσεις στα οστά του άκρου πόδα σε συνδυασμό µε την κλασσική ρεφλεξολογία.

Διά χειρός Νεύρο-θεραπεία (Manual Neuro Τherapy)

Είναι επέκταση της φυσιοθεραπείας. Οι τεχνικές που γίνονται στο σώμα, όπως σπλαχνική κινητοποίηση και συντονισμός σπονδυλικής στήλης, συνδυάζονται µε ειδικά νεύρο-ρεφλεξολογικά σημεία στα πόδια. Οι τεχνικές στο σώμα έχουν υιοθετηθεί ώστε να επεμβαίνουν µέσω αντανακλαστικών ερεθισμάτων στο νευρικό σύστημα.

© Refleksologia.gr | All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου
Κατασκευή Ιστοσελιδας DAZZLINK

Ακολουθήστε μας