Skip to main content

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνω ρεφλεξολογία ή βελονισμό;

Η συχνότητα των θεραπειών διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσιολογία του κάθε ανθρώπου. Κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται με τον δικό του ρυθμό, ανάλογα με το τι αντιμετωπίζει και ποιος είναι ο στόχος της θεραπείας.

Οι θεραπείες όπως η ρεφλεξολογία, ο βελονισμός, η μάλαξη, το σιάτσου και άλλες συμπληρωματικές μέθοδοι είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες — από τα πρώτα χρόνια της ζωής έως την ώριμη ηλικία.

Για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40+ και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, συνιστάται μία συνεδρία την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα υποστηρίζει τη φυσική του λειτουργία, μειώνει τους ρυθμούς φθοράς και διατηρεί καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο σύμπτωμα ή ενόχληση, όπως ινομύωμα, πολύποδας, τραυματισμός, πόνος στη μέση ή στον αυχένα, η συχνότητα μπορεί να αυξηθεί σε δύο συνεδρίες την εβδομάδα ώστε ο οργανισμός να επανέλθει πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Όταν υπάρχει αυτοάνοσο νόσημα, η τακτική υποστήριξη μέσω αυτών των θεραπειών είναι ευεργετική σε κάθε ηλικία, καθώς συμβάλλει στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και στη συνολική ευεξία.

Εξωτερικοί παράγοντες, όπως έντονη υγρασία, πολύ κρύο ή ζέστη, συχνά οδηγούν κάποιους στην ακύρωση μιας συνεδρίας επειδή αισθάνονται δυσφορία. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι ακριβώς οι στιγμές όπου το σώμα χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη για να προσαρμοστεί στις ακραίες συνθήκες.

Ακόμη και όταν είσαι άρρωστος, με πυρετό ή βήχα, ο θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να ανακάμψει πιο γρήγορα και ομαλά.

Τέλος, αξίζει να θυμάσαι ότι η φροντίδα του σώματος δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ουσιαστική ανάγκη και πράξη αυτοσεβασμού — όπως η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση. Το σώμα μας είναι ο χώρος που μας φιλοξενεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής∙ αξίζει την προσοχή και τη φροντίδα μας.